Σίκινος

English Greek

Η Σίκινος είναι ένα μικρό νησί των Κυκλάδων ανάμεσα στην Φολέγανδρο και την Ίο. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για διακοπές ηρεμίας και χαλάρωσης μακριά από τα πλήθη τουριστών. Είναι νησί με καλή τουριστική οργάνωση αλλά εδώ δεν θα βρείτε κοσμικότητες και happenings, όπως στη Μύκονο ή τη Σαντορίνη.

Sailing in Greece

Η πρωτεύουσα του νησιού η Χώρα απέχει 3 χλμ από το λιμάνι και είναι ο δεύτερος οικισμός του νησιού. Είναι χτισμένη στην άκρη του βράχου επειδή στα παλιότερα χρόνια οι κάτοικοι έλεγχαν το πέλαγος για πειρατές, και σε περίπτωση που έβλεπαν τα πλοία έτρεχαν να κρυφτούν στο μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής. Σήμερα προσφέρει μαγευτική θέα στη θάλασσα και είναι ιδανική για περιηγήσεις και εξερευνήσεις.

Η Χώρα είναι ένα μικρό χωριό και χωρίζεται σε δύο οικισμούς, το Κάστρο και το Χωριό. Έχει διατηρήσει αναλοίωτη την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Κυκλάδων και θα εντυπωσιαστείτε με τα δρομάκια σαν λαβύρινθο και τον οχυρωμένο οικισμό του Κάστρου. Αν ανηφορίσετε ο δρόμος σας οδηγεί στο παλιό μοναστήρι που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα και είναι αναπόσπαστο κομάτι της ζωής του νησιού. Αξίζει να το επισκεφθείτε και να θαυμάσετε τα κειμήλια του και την υπέροχη θέα στον γαλάζιο ορίζοντα.

Το λιμάνι είναι το σημείο που θα κολυμπήσετε στην όμορφη παραλία η οποία είναι οργανωμένη. Εδώ θα βρείτε μερικά ταβερνάκια και καφέ για να απολαύσετε το φαγητό και το ποτό σας. Ταβερνάκια θα βρείτε και στη Χώρα και αξίζει να κάνετε μια επίσκεψη και στο οινοποιείο του Μάναλη.

Αν και μικρό νησί, η Σίκινος έχει ενδιαφέροντα αξιοθέατα και μέρη για να επισκεφθείτε. Υπάρχουν ερείπια ενός αρχαίου οικισμού έξω από την Επισκοπή, ενώ το Λαογραφικό μουσείο προσφέρει πληροφορίες για τη ζωή και τις παραδόσεις της Σικίνου. Αν αναζητάτε έναν προορισμό για ηρεμία και ξεκούραση χωρίς πολλά –πολλά, είναι σίγουρα ο προορισμός σας.

Αν ενδιαφέρεστε να πάρετε μέρος στην κρουαζιέρα που πραγματοποιούμε στην Σίκινο, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Είμαστε στη διάθεση σας για ότι χρειάζεστε.


Santorini Speed Sailing

Εμπορείο - Σαντορίνη 84700

Τηλ: ( + 30 ) 22860 82812
Κιν: ( + 30 ) 69076 60226
info@santorinispeedsailing.com