Ανάφη

English Greek

Η Ανάφη είναι ένα πανέμορφο νησί, από τα όχι και τόσο γνωστά των Κυκλάδων. Είναι από τα μικρότερα Κυκλαδονήσια και βρίσκεται ανατολικά της Σαντορίνης. Έχει περίπου 200 κατοίκους και είναι νησί που δεν το έχει αγγίξει ο μαζικός τουρισμός. Αν αναζητάτε αυθεντικά παρθένο προορισμό διακοπών με αυθεντική νησιώτικη ατμόσφαιρα, τότε η Ανάφη είναι ο προορισμός σας. Εδώ δεν θα βρείτε ξενοδοχειακά συγκροτήματα ή υπερ μοντέρνες παροχές, τα πάντα είναι απλά και παραδοσιακά.

Sailing in Greece

Καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στη Σαντορίνη, υπάρχουν συχνές ακτοπλοϊκές ανταποκρίσεις με το νησί. Αν σχεδιάζετε να επισκεφθείτε την Σαντορίνη, αξίζει να προγραμματίσετε και μερικές μέρες στην Ανάφη, η εναλλαγή των δύο νησιών είναι μοναδική.

Το κυρίως και μοναδικό χωριό του νησιού είναι η Χώρα, η οποία είναι χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω από το λιμάνι, στις πλαγιές του βουνού σε υψόμετρο 200 μ. Θα συναντήσετε αμέτρητα μονοπάτια που ακολουθώντας τα, θα βρεθείτε σε πανέμορφες εικόνες σχεδόν από άλλες εποχές του παρελθόντος. Το θολωτά σπίτια του χωριού, ξεχωρίζουν την Ανάφη από τα άλλα νησιά των Κυκλάδων, και τα δρομάκια οδηγούν σε ξέφωτα με πλατείες ή εκκλησάκια.

Οι επισκέπτες φτάνουν στην Ανάφη από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου, η οποία απέχει μόλις 20 λεπτά με τα πόδια. Πολύ κοντά στο λιμάνι βρίσκεται η παραλία Κλεισίδι η οποία είναι και η πιο γνωστή του νησιού λόγω της κοντινής απόστασης με το λιμάνι. Ακόμα και στην περίοδο αιχμής η παραλία δεν είναι πολυσύχναστη, προσφέροντας στιγμές ξένοιαστης χαλάρωσης. Ακόμα μια δημοφιλής παραλία του νησιού, είναι ο οικισμός του Αγίου Νικολάου ή Γιαλός όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, με υπέροχη αμμουδιά.

Καθώς είναι νησί μικρό σε μέγεθος, προσφέρεται για περιήγηση και έχει αρκετά αξιοθέατα που αξίζει να γνωρίσετε. Τα δύο μοναστήρια της Ζωοδόχου Πηγής και της Παναγίας Καλαμιώτισσας έχουν πολύ ενδιαφέρον, ενώ υπάρχουν και αρκετά αρχαιολογικά ευρήματα όπως τα ερείπια του ναού του Αναφαίου Απόλλωνα που βρίσκεται κοντά στη Χώρα.

Η Santorini Speed Sailing σας προσφέρει μια υπέροχη κρουαζιέρα στην Ανάφη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή την κρουαζιέρα, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.


Santorini Speed Sailing

Εμπορείο - Σαντορίνη 84700

Τηλ: ( + 30 ) 22860 82812
Κιν: ( + 30 ) 69076 60226
info@santorinispeedsailing.com