Αμοργός

English Greek

Η γραφική Αμοργός, είναι το ανατολικότερο νησί των Κυκλάδων και βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Νάξου. Έχει περίπου 2,000 κατοίκους και είναι σχετικά μικρό νησί με ορεινή μορφολογία στο εσωτερικό του και πανέμορφες παραλίες κατά μήκος των ακτών του. Η Αμοργός είναι νησί με αυθεντική ατμόσφαιρα και έχει διατηρήσει τις παραδόσεις του αναλοίωτες στο πέρασμα των χρόνων. Έχει μεγάλη φυσική ομορφιά και υπέροχα τοπία, τα οποία και ενέπνευσαν τον Γάλλο σκηνοθέτη Luc Besson, για την δημιουργία της ταινίας Απέραντο Γαλάζιο, της οποίας οι περισσότερες σκηνές γυρίστηκαν στην παραλία της Αγίας Άννας.

Sailing Tours - Amorgos Greece

Η Αμοργός είναι ο ιδανικός προορισμός για διακοπές μακριά από το θόρυβο και το άγχος της πόλης. Αν και είναι δημοφιλές νησί, εδώ δεν θα βρείτε τα πλήθη τουριστών που βλέπετε σε άλλα νησιά. Είναι το νησί όπου επικρατεί η ηρεμία και η γαλήνη. Στο νησί υπάρχουν αρκετά χωριά και παραθαλάσσια θέρετρα, με άριστη τουριστική οργάνωση ιδανικά για ξεκούραση και χαλάρωση σε πανέμορφα τοπία.

Η Αμοργός έχει πανέμορφες παραλίες, όπου θα απολαύσετε κολύμπι σε κρυστάλλινα νερά όλες τις ώρες της ημέρας. Εκτός από την Αγία Άννα, άλλες δημοφιλείς παραλίες είναι ο Άγιος Παύλος, το Καμπί, οι Φοινικές και η Καλοταρίτισσα.

Αν επισκεφθείτε το νησί εκτός σαιζόν, οι παραλίες είναι σχεδόν άδειες, δίνοντας σας την εμπειρία της ιδιωτικής παραλίας. Κάποιες από τις παραλίες έχουν πρόσβαση μόνο πεζοπορώντας, για αυτό καλό είναι να έχετε κατάλληλα παπούτσια για πεζοπορία.

Η Αμοργός εκτός από υπέροχες παραλίες έχει και εντυπωσιακή μορφολογία κάτι που την καθιστά ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της φύσης και των εναλλακτικών δραστηριοτήτων. Προσφέρεται ιδανικά για πεζοπορίες εξερεύνησης και αναρρίχησης και σίγουρα θα απολαύσετε τις διαδρομές που έχουν χαραχτεί για πολλούς προορισμούς στο νησί.

Ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Αμοργού είναι το μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας. Ένα μοναστήρι με σημαντική ιστορία, το οποίο είναι χτισμένο στις πλαγιές ενός κάθετου βράχου, στο οποίο θα θαυμάσετε την θέληση του ανθρώπου αλλά και τη μαγευτική θέα στο απέραντο γαλάζιο. Η Χώρα, το κυρίως χωριό του νησιού είναι το κέντρο, όπου όλοι θα περάσουν κάποια στιγμή από εδώ. Προσφέρεται για απολαυστικούς περιπάτους, περιηγήσεις και χαλάρωση σε κάποιο απ΄τα ταβερνάκια για μεζέ ή καφέ. Σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε και άλλα χωριά όπως η Λαγκάδα, η Αιγιάλη, τα Θολάρια και τα Κατάπολα. Όλα με ξεχωριστή ομορφιά και την χαρακτηριστική Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική που τους προσδίδει μαγεία και αρχοντιά.

Προσφέρουμε μια κρουαζιέρα στην Αμοργό, όπου θα γνωρίσετε τις ομορφιές και την μαγευτική ακτογραμμή του νησιού. Αν επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κρουαζιέρα μας στην Αμοργό, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.


Santorini Speed Sailing

Εμπορείο - Σαντορίνη 84700

Τηλ: ( + 30 ) 22860 82812
Κιν: ( + 30 ) 69076 60226
info@santorinispeedsailing.com